LOUIS VAN DEN DUNGEN

Werd geboren op 25 april 1970, te Sint-Oedenrode in de Coeveringslaan 15.

In Sint-Oedenrode ging hij, hoewel met tegenzin, één dag per week naar de kindercrèche ter voorbereiding op de Kleuterschool in de Deken van Erpstraat. De zelfde Kleuterschool als die waar zijn vader en zijn zus het eerste onderricht ontvingen. Ook toen was er nog een – slechts een enkele echte – non die als kleuterleidster optrad.

De lagere schooltijd ving hij aan in het zelfde gebouw, dat inmiddels was verbouwd tot de Openbare Lagere School. Na enkele jaren in de Deken van Erpstraat, verhuisde de Openbare Lagere School naar een echt groot schoolgebouw in de nieuwste (grote) wijk van Sint-Oedenrode: De Kienehoef.

Toen we eind 1979 naar Bathmen gingen verhuizen,  zat Louis in de derde klas, waarin hij in Bathmen verder ging in een tijdelijke behuizing van de Dorpssschool in de wijk De Poll, die later verhuisde naar het definitieve gebouw in het centrum van Bathmen.
Al vrij snel paste hij zich qua taalgebruik aan en sprak met de oosterse tongval.

Na de lagere school ging Louis in Holten naar de Scholengemeenschap De Waerdenborch, afdeling MULO, welke hij succesvol afrondde. Hierna studeerde hij aan de Hogere Hotelschool in Almelo. Een opleiding die hij niet kon afronden, omdat we in 1989 verhuisden naar Mijdrecht. Dat schooljaar maakte hij tot juli 1989 nog af in Almelo, waarna hij deze opleiding voortzette aan de Hotelschool Amsterdam. In die periode deed hij een stage in een Hotel in Croydon bij Londen, Engeland en werkte in de weekenden vaak in een restaurant in Nieuwe Wetering.

Na het behalen van het diploma van de Hogere Hotelschool startte Louis de opleiding aan de Hogere School voor Economische Studies (HES) in Amsterdam in de Wibautstraat.

Intussen woont Louis in Amsterdam, samen met Marjolein.

Huis Louis is bewoond. Nu samen met Marjolein
Ja inderdaad. Het is er dan toch van gekomen. Enkele weken voor de Kerst in 2002 is het huis van Louis, dat hij al in mei 2002 heeft gekocht, bewoonbaar verklaard en….. is hij er ook daadwerkelijk gaan wonen.
Het huis in de Lanseloetstraat in Amsterdam dat in mei werd aangekocht heeft een ware (innerlijke) metamorfose ondergaan. Met de hulp van zowat de hele familie en vele vrienden en kennissen, is maanden geklust en gezwoegd om het huis zo te krijgen zoals het nu is.
Intussen hebben velen de mededeling gekregen dat het huis nu zelfs dubbel bewoond is, nu ook Marjolein, eind 2003, haar koffertjes in de Lanseloetstraat heeft uitgepakt. Kennelijk hebben ze nog kastruimte gevonden, teneinde ook haar spulletjes op een verantwoorde wijze op te bergen.
Ook de inrichting van het huis en met name ook de schuur heeft enige aanpassing ondergaan. Zodoende is het duidelijk te zien en te merken dat ook Marjolein daar haar onderkomen heeft gevonden.

Louis en Marjolein maakten eind 2006 een wereldreis. Om hun verslag daarvan te lezen klik je hier.

 

Wilt u reageren?