Velen weten het al wel. Zo mogelijk maak ik elke ochtend een fietstocht op mijn racefiets. Dat doe ik al vanaf juli 2000. Tochten van soms meer dan 100 km, of kortere van pl. 30 km.

Een paar keer per week leidt mijn fietstocht richting Aalsmeer en Hoofddorp, terwijl ik op de terugweg dan meestal de boulebaan aan de Vuurlijn bezoek om daar even uit te rusten en de inhoud van mijn bidon leeg drink.
Van die gelegenheid maak ik gebruik om te controleren of “onze hangjongeren” gebruik hebben gemaakt van de faciliteiten die de boulebaan te bieden heeft. Meestal is dat het geval. Maar wat is het jammer dat ze dan in het donker de vuilnisbak niet altijd weten te vinden.


Hun afval – meestal de verpakking van de Mac-Donalds producten of de pizza-dozen –  maar ook lege bier- en andere blikjes, laten ze dan “per abuis” op de grond achter bij de pick-nick-tafel, een van de banken of gewoon op de parking op de plaats waar ze hun auto parkeerden.
Overigens laten ze van alles achter: (Lege) Flessen jenever en Cocos, Butane Gas, zakjes hasj, maar ook wel een “beloning” in de vorm van een briefje van vijf euro.
In het voorjaar is,  een door een meesje bewoond, nestkasje inclusief eitjes vernield en het meesje verjaagd.
Van deze vernielingen en ook van het achtergelaten vuil, doe ik via een speciale app, melding bij de gemeente Uithoorn, maar helaas , dat werpt geen vruchten af, als reden wordt gemeld dat het op privéterrein zou plaats vinden. Zo snel als mogelijk wordt door mij het achter gelaten vuil opgeruimd, hetgeen vaak een behoorlijk volle vuilniszak oplevert. Desondanks blijf ik met de meldingen aan de gemeente maar doorgaan. De “hangjongeren” met hun activiteiten waarschijnlijk ook.

In een reisverslag langs en over de Vuurlijn, in de Butterfly van augustus j.l., las ik dat onze vaste columniste Angèle, tijdens één wandeling zelfs twee (ex-)BUTers heeft ontmoet. Vreemd, dat ik in de vele fietstochten langs en over de Vuurlijn nooit een (ex-)BUT-er ontmoet heb. Zouden “ze” Angèle graag willen ontmoeten en mij liever ontwijken?? Is dan de conclusie dat Angèle zoveel populairder is dan ik?? Dan moet ik daar aan gaan werken.

Harry