Nieuwe auto

Nieuwe auto

Toen op 22 januari 2018 de auto (Opel Zafira 92-XP-BH) naar de garage was voor een grote beurt en de APK-leuring, werden we door de garage-houder gebeld dat de versnellingsbak versleten was en gereviseerd zou moeten worden. De kosten daarvan zouden erg hoog zijn en de vraag of dat nog wel verantwoord zou zijn.

Na enig nadenken en rekenen werd toch maar besloten om de garagehouder te vragen uit te kijken naar een andere, nieuwere en vergelijkbare auto, die ook in staat zou moeten zijn om de caravan te trekken.

Bij een bezoek aan de garage enige tijd later, bleek dat er twee auto’s beschikbaar zouden zijn die aan de voorwaarden voldoen. De voorkeur ging uit naar de Opel Zafira Tourer 1,6 Turbo met 170 PK (5-KNV-63)  en dus een trekkracht die groter zou zijn dan onze huidige Opel. Besloten werd om deze (in Apeldoorn) op te laten halen.

Toen op donderdag 25 januari 2018 de auto was opgehaald en bij de garage stond kon de eerste proefrit gemaakt worden. En ja hoor, een hele vooruitgang. De auto loopt lekker, bijna geruisloos, soepel schakelend. Afgesproken werd dat de auto nog 2 nieuwe banden zou krijgen en een grote afleveringsbeurt en dat hij op dinsdag 30 januari opgehaald kan worden.