Toen op 22 januari 2018 de auto (Opel Zafira 92-XP-BH) naar de garage was voor een grote beurt en de APK-leuring, werden we door de garage-houder gebeld dat de versnellingsbak versleten was en gereviseerd zou moeten worden. De kosten daarvan zouden erg hoog zijn en de vraag of dat nog wel verantwoord zou zijn.

Na enig nadenken en rekenen werd toch maar besloten om de garagehouder te vragen uit te kijken naar een andere, nieuwere en vergelijkbare auto, die ook in staat zou moeten zijn om de caravan te trekken.

Bij een bezoek aan de garage enige tijd later, bleek dat er twee auto’s beschikbaar zouden zijn die aan de voorwaarden voldoen. De voorkeur ging uit naar de Opel Zafira Tourer 1,6 Turbo met 170 PK (5-KNV-63)  en dus een trekkracht die groter zou zijn dan onze huidige Opel. Besloten werd om deze (in Apeldoorn) op te laten halen.

Nadat op donderdag 25 januari 2018 de auto was opgehaald en bij de garage stond kon de eerste proefrit gemaakt worden. En ja hoor, een hele vooruitgang. De auto loopt lekker, bijna geruisloos, soepel schakelend. Afgesproken werd dat de auto nog 2 nieuwe banden zou krijgen en een grote afleveringsbeurt en dat hij op dinsdag 30 januari opgehaald kan worden.

Tijdens een bezoek aan Bouwmarkt Karwei in Mijdrecht op op 14 maart 2018 bleek de auto, die geparkeerd stond op de parkeerplaats, een fikse schade te hebben opgelopen, zonder aanwijzingen van de “dader”. De rechter achterportier had een grote brede en diepe kras opgelopen en de hele portier was ingedeukt. Via een aangifte bij de politie werd een beroep gedaan op het waarborgfonds. Met de verzekering en de schade-herstel-afdeling (John) van James-Mijdrecht werd de schade van € 2600,00 verder afgewikkeld. Het probleem was/is echter dat er geen nieuwe deuren beschikbaar zijn en er nog zo’n 500 deuren in bestelling zijn. Het ziet er naar uit dat pas half juli 2018 de nieuwe deur beschikbaar is.