Koningendagen door de jaren heen

Koningendagen door de jaren heen

 

2017

Deze keer werd opnieuw gebeugeld op de overdekte baan van de Beugelvereniging De Lustige Spelers in Olland op zondag 19 februari 2017.

2016

2015

2014

2013

2012

2011
Op zondag 6 februari 2011 was het weer zo ver: “Koningendag”.
Dit keer weer zo’n beetje terug naar de basis met de “Koningendag”, namelijk naar de Vresselse Hut, waar de “Koningendag” ooit begonnen is en waar ook al eerder nog met Oma en Opa de Koning de verjaardag van een van beide werd gevierd met een wedstrijd kegelen (of bowlen?).
Na een aantal alternatieven, zoals Jeu De Boules en Beugelen, werd er weer gekegeld op de banen van De Vresselse Hut. Dit stond net als in het verleden garant voor een mooie, gezellige en boeiende familie-bijeenkomst.
Het werd op 6 februari 2011 een fantastische herhaling. Hein had weer zijn best gedaan om een en ander te regelen.
In het verleden konden we na de kegel-wedstrijd in een naast-gelegen zaal gebruik maken van de barbecue. Helaas deze was nu bezet, zodat na afloop het gezelschap zich verplaatste naar het Chinees Indisch Restaurant “Happy Garden” aan het Mgr. Bekkersplein in Sint-Oedenrode. Ook daar heeft het gezelschap opnieuw haar uitstekende best gedaan.

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004
De eerste Koningendag in dit nieuwe jaar 2004 was nog maar net geweest en de volgende stond al weer op stapel.
ALLE koningen kwamen op zondag 8 februari bij elkaar.
Deze bijeenkomst was op uitstekende wijze voorbereid en georganiseerd door …. en Hein en had voor een belangrijk deel een spel-element en voor een ander deel een ontmoetings- en eetbijeenkomst.
Het eerste deel van de bijeenkomst speelde zich af in Rooi, in het verenigingsgebouw van de Rooise Jeux de Boule-vereniging Cloeck & Moedigh, gelegen aan de Mater Lemmenstraat.
Zowel het spel Jeux de Boule (voor velen bekend van vakanties in Frankrijk) als het verenigingsgebouw, leenden zich prima voor zo’n bijeenkomst.
Via loting werden teams van 2 personen samengesteld, waarvan er twee tegen elkaar speelden en wel allemaal tegelijk, zodat alle deelnemers permanent in actie waren.
Een van de bestuursleden van de vereniging, Toon Bergen, legde de spelregels en de puntentelling uit, waarna iedereen aan de slag kon. Zowel vóór het eerste spel als tussen elke ronde in, was er een rustpauze voor de persoonlijke verzorging, rust, onderling contact en een hapje en een drankje.
Er werd bijzonder enhousiast gespeeld, met veel toewijding, intrigerende tacktiek en techniek en soms zeer verrassende en grote uitslagen.
Een enkele keer moest er zelfs de meetband aan te pas komen om de afstandverschillen te kunnen waarnemen.
Na een drietal speelrondes en evenveel pauzes, kon de stand en dus de uitslag worden opgemaakt. Al tijdens de laatste speelronde was duidelijk dat …. de onbetwiste kampioen zou worden. In drie verschillende teams had zij alles gewonnen en totaal 32 punten gescoord. … was met 23 punten tweede en Hein behaalde met 19 punten de derde plaats.
Alle drie de prijswinnaars van harte gefeliciteerd.!!!
Na afloop van deze fraaie en mooi verzorgde middag toog de hele familie richting Boskant.
Hier was in Café Ritahof een uitgebreide barbecue voorbereid en georganiseerd, met voor elk wat wils: vlees, vis en vegetarisch, met de nodige sausjes, brood, fruit en ijs na.
Ook voor de organisatie van dit tweede deel oogstte …. en Hein terecht de nodige lof. Zo te zien liet iedereen alles goed smaken, zodat na een aantal uren deze dag met vele tevreden gezichten kon worden afgesloten.
Hein en …., nogmaals van harte bedankt voor de goede organisatie en de geweldige verzorging.
Door en vanwege deze prima geslaagde dag, zal de volgende “Koningendag” ongetwijfeld weer met veel enthousiasme begroet worden, want deze traditie is nu toch wel echt gevestigd en zal ongetwijfeld verder gaam.
Jammer dat Willum en Marlena als enige verstek moesten laten gaan.

[huge_it_slider id=”2″]

 

[huge_it_slider id=”3″]