Thijs

Thijs van den Dungen

Thijs is lijsttrekker geworden van zijn eigen partij.

Scripte over Martin Luther King
In groep 7 maakte Thijs in april 2020 een scriptie over het leven van Martin Luther King, waarvoor hij een prima waardering kreeg. Als HIER klikt kunt u de tekst van de scriptie lezen.

Hieronder de laatste (nieuwste) foto’s van Thijs:

Tijdens de Kerstdagen van 2010 begon Thijs zijn eerste voorzichtige stapjes te zetten. Eerst heel voorzichtig enkele pasjes om daarna meteen weer kruipend verder tegaan. De dagen en weken daarna werd het lopen steeds meer en steeds ook stabieler. Na enkele weken, dus rond midden januari 2011 heeft hij het kruipen afgezworen en is hij volledig ovegegaan op lopen. Dat gaat nu net zo snel of sneller dan het vroegere kruipen.

In Amsterdam is een Plein en een Plantsoen naar Thijs vernoemd

Naar nu is gebleken is Thijs de 900.000ste inwoner van de stad Amsterdam. Dat heeft de gemeente natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Na urenlange discussies in de gemeenteraad is op voorstel van de PvdA-fractie zowel een plein als een plantsoen naar Thijs vernoemd:

Ook het Amsterdamse voetbalclubje “AJAX” heeft zich bij deze unieke gelegenheid niet onbetuigd gelaten en heeft de nieuwe Amsterdamse wereldburger meteen een levenslang contract aangeboden en een eerste proefwedstrijd. De scouting en de technische staf van AJAX is van mening dat ze de nieuwe “J.C.” gecontracteerd hebben.

Thijs: voor de eerste keer jarig

Op maandag 9 augustus was Thijs al weer één jaar oud en vierde hij voor de eerste keer zijn verjaardag.
Dat feestje smeerde hij – heel slim – over twee dagen uit, Op zondag had hij al zijn vriendjes en die van zijn ouders uitgenodigd.
Gelukkig was het mooi weer die dag, zodat alle kinderen buiten konden spelen, op het gazon en in en om het speelhuisje van Thijs. Gelet op de vele, vele kadootjes die hij die dag gekregen had, waren er veel verjaardag-gasten geweest.

Op maandag 9 augustus 2010 – de dag van zijn geboorte -had hij de hele familie uitgenodigd. Dat aantal viel wel erg mee: twee oma’s, een opa, 2 tantes, een oom, een neef(je) en een nichtje. Tante Cindy woont in Curacao en kon pas een paar dagen later naar Nederland komen en oom Moumen was juist die dagen op bezoek bij een vriend in Finland.
Ondanks deze afwezigen was het een leuk feest, heel erg mooi weer, zodat iedereen lekker buiten kon zitten. ‘s-Middags konden Thijs en Nouri heerlijk samen spelen op het gazon en in en om het speelhuisje. ‘s-Avond was er volop gelegenheid om uitvoerig te barbecuen. Heerlijk.

Ook deze dag werd Thijs weer volop verwend met erg veel, mooie en grote cadeautjes.

In april-mei 2010 begint Thijs zijn eerste geluidjes voort te brengen en zijn z’n eerste tandjes op komst.
Zitten lukt dan al heel erg goed en staan is – naast lachen – dan zijn grote hobby.