Familie

de koning

Familie de Koning

 

Theo de Koning en Dien van Küringen

Getrouwd op 5 mei 1939, één jaar voordat de Tweede Wereldoorlog begon.

Vier kinderen: Hein, Joke, …. en Wim.
Dien, geboren op 24 juli 1914 in Son als oudste dochter van Drieka van Küringen. Overleed op 4 januari 1999 in Veghel.
Theo, geboren op 11 februari 1916 in Den Boskant als oudste zoon van Hein de Koning. Werkte ruim 25 jaar bij de ODA. Overleed op 30 juli 2001 in Sint-Oedenrode
Zij woonden repectievelijk in Eerschot, Den Boskant, Haverland, Kapittelhof en Odendael. Beiden zijn enige tijd opgenomen in Verzorgingshuis “Watersteeg” in Veghel. Daar overleed Dien en Theo is daarna voor nog enkele jaren terug gekeerd naar Odendael.

Voor een overzicht van de namen en leeftijden van de
Familie Van den Dungen en De Koning: klik HIER

Hein.

Werkte ruim 40 jaar bij de ODA Stalenmeubelenbedrijf in Sint-Oedenrode, later overgenomen door Ahrend Kantoor-inrichtingen en is na enige tijd in de VUT te zijn geweest nu inmiddels met pensioen.
Hij weet (bijna) alles van de natuur en van fotograferen en combineert deze twee hobby’s d.m.v. natuurfotografie en het houden van lezingen daarover.
Hij leidt de plaatselijke Jeugdnatuurwacht “De Populier” in Rooi waarin hij zo’n 60 kinderen begeleidt bij hun eerste schreden in de natuur, waaronder ook het gezamenlijk maken van “vlinderkasten”.
Daarnaast is hij lid van de Natuurwerkgroep van de Historische vereniging “Heemschild” in Sint-Oedenrode.
Hij verzamelt met name uilen in alle formaten en uitvoeringen en heeft er meer dan een (glazen) kast vol.
Hein trouwde in 1966 met ……….. Op zaterdag 11 november 2006 herdachten …….. en Hein het feit dat ze 40 jaar getrouwd waren. Dat deden ze met familie en enkele vrienden in “De Boelaars-hoeve” te Olland, met een stevige Brabantse Koffietafel en een drankje en een hapje.
Tijdens de bijeenkomst bestond ook de mogelijkheid om de Boerderij te bekijken, inclusief de Damianen-tentoonstelling en een excursie “brood bakken” onder leiding van Gijs van Aarle.

In 2017 vierden zij hun 50-jarig huwelijksfeest in Restaurant “De Rooise Boerderij” op de Schijndelseweg in Sint-Oedenrode, samen met de familie en vele vrienden en kennissen.

In 1967 werd hun dochter Gitte geboren. Zij woonden toen (in 1967) in de Eerschotsestraat. Vanaf 1969 wonen ze in de Heistraat.
Gitte, die bij Voss Logistics in Helmond werkt, woont inmiddels weer in de Eerschotsestraat, samen met William.
Gitte en William zijn op vrijdag 15 oktober 2004 in het Kasteel-raadhuis van Sint-Oedenrode “in het huwelijk” getreden, waarop een fantastisch huwelijksfeest is losgebarsten in een van de zalen van “De Beurs”. een feest dat tot diep in de nacht voortduurde en bij de vele gasten nog lang in de herinnering zal blijven.
Ondanks haar zeer drukke baan bij Vos Logistics wist Gitte nog tijd vrij te maken en te houden voor vele hobby’s. Zij deed aan handbal, “badminton”, maar vooral tekenen en schilderen.
Nadat ze William heeft leren kennen is de motivatie voor al deze “andere” hobby’s echter geleidelijk aan afgenomen.

Afscheid van de Jeugdnatuurwacht.
In juli 2017 schreef De Mooi Rooi Krant:  “Je krijgt wat je verdient, wordt wel eens gezegd. Het is daarom dat Hein de Koning vrijdagavond voor de tweede keer in korte tijd werd verrast en bewierookt. Vanaf vandaag neemt hij officieel afscheid van de Jeugdnatuurwacht en dat zal voor altijd in herinnering blijven, want er is een hotel naar Hein vernoemd. Het insectenhotel aan de Natuurweij.” Lees verder.

Joke
Geboren in 1943 in Eerschot. Speelt bridge, o.a. bij de Bridgeclub in Amstelhoek. Trouwde op 2-12-1966 met
Harry van den Dungen, geboren in september 1943 in Sint-Oedenrode als 7e kind van Louiske van den Dungen. Is sinds kort in de VUT nadat hij zo’n 22 jaar bij de bond werkte.
Zij hebben twee kinderen Heidy en Louis
Zij woonden in Rooi, Bathmen en nu in Mijdrecht. Heidy is getrouwd met Moumen en zij wonen in Tilburg. Op 18 december 2002 is haar eerste kleinkind geboren, Nouri.

Willum
Geboren op 30-12-1950 in Den Boskant. Werkte het grootste deel van zijn werkzame leven bij Hunninck Kindermode. Hij was boekhouder/administrateur van beroep en heeft later een opleiding gevolgd in het “toerisme”. Hij woont samen met …………..
Zij woonden in de Kasteellaan in Sint-Oedenrode, maar zijn intussen min of meer verhuisd naar Polen.

Wilhelmien de Koning-Verbruggen

Van links naar rechts op de foto: staand: …. , Louis , …., Willum , Dien , …., Theo , …. en Hein ; zittend: Harry, Heidy, ….. , Gitte , ……… , Joke

Van links naar rechts: Willum, ……….., Theo, Dien, Hein, Joke