Heidy VAN DEN DUNGEN

Geboren op 14 september 1967, te Sint-Oedenrode in de Coeveringslaan 15. Zij ging in Sint-Oedenrode naar de Kleuterschool in de Deken van Erpstraat, waar toen nog echte nonnen kleuterleidster waren. Daarna ging zij naar de RK Basisschool op de Armenhoef.

Na de basisschool ging Heidy eveneens in Sint-Oedenrode naar de RK Mavo in de Kastellaan. Al tijdens haar basis-school-periode omringde zij zich met vele vriendinnen. Haar verjaardags-partijtjes in de Coeveringslaan werden bezocht door alle mede-leerlingen van haar klas en van nog wel enkele andere klassen. Ook trok zij veel op met haar nichtje Gitte de Koning.
Bij het verhuizen naar Bathmen, ging zij niet meteen mee. Om de overgang een beetje geleidelijk te doen zijn, bleef ze tijdens die kerstvakantie nog in de Coeveringslaan, bij tante Miek. Pas daarna, toen het huis in de Boreellaan volledig op orde was, en haar kamer volledig paars was ingericht, sloot zij zich bij de rest van de familie aan.
Na de verhuizing naar Bathmen meldde zij zich als leerling aan de middelbare school in Holten om daar verder te gaan met haar HAVO-opleiding. Aan het einde van het schooljaar bleek zij zo’n voorbeeldige leerling te zijn geweest, dat de schoolleiding adviseerde om haar te laten overstappen naar de HAVO-opleiding, zodat er meer mogelijkheden zouden zijn om daarna aan te sluiten op het voortgezet of hoger beroeps-onderwijs. In mei 1985 beëindigde zij deze middelbare schoolopleiding met het HAVO-diploma.

In juni 1985 liet Heidy, nog slechts 17 jaar oud, Bathmen achter zich, om weer terug te keren naar Brabant. Niet terug naar Sint-Oedenrode, maar naar de grote stad: Tilburg.
Ze kon gaan wonen op een “studentenkamer” in een oud huis op het Julianaplein, waarvan alle kamers voor studenten waren ingericht met gezamenlijke keuken- en toilet-voorzieningen.
Ze was ingeschreven bij de Academie voor de Journalistiek en begon in september 1985 aan deze opleiding. Enkele jaren later maakte zij de overstap naar de “Academie Mens en Arbeid”, eveneens in Tilburg, om daar een sociale richting van een “Personeels”-opleiding te doen..

In 1991 werd ook deze opleiding beëindigd met een diploma, nadat ook enkele stage-plaatsen waren vervuld.
De sollicitaties die daarop volgen brachten haar bij “Arbeidsvoorziening”, de landelijke overheids-organisatie die destijds het ontslag-recht regelde en de (verplichte) arbeidsbemiddeling voor zijn rekening nam. Na de opsplitsing en verzelfstandiging in onderdelen, bleef Heidy werken in de arbeidsbemiddeling bij het onderdeel dat “Kliq BV” ging heten.
Na een dienstverband van zo’n 12 jaar bij Arbeidsvoorziening en Cliq BV, hield deze organisatie op te bestaan en kreeg Heidy het aanbod om voor de bemiddelingsorganisie “Alexander Calder” vestigingsmanager te worden van een nieuw op te zetten vestiging in Tilburg. Een mooie uitdaging, om leiding te geven aan de opzet en de activiteiten van zo’n nieuwe vestiging, waarin zij haar kwaliteiten, motivatie en inzet weer volledig kan laten gelden. Met de hier en eerder opgedane ervaringen en na een nieuwe opleiding tot voedingsdeskundige is Heidy in 2015 samen met een collega, Nancy van Ranzow-Teurlings. een nieuw Lifestbedrijf : SolidHealth, in de Reeshof in Tilburg. Sinds de oprichting hebben er al een paar uitbreidingen plaats gevonden.

Op 17 december 2000 is Heidy in het Kasteel/Stadhuis van Tilburg getrouwd met Moumen Chahid, nadat ze al een groot aantal jaren op verschillende adressen in Tilburg hadden gewoond. Een jaar later zijn ze opnieuw verhuisd naar een (groter) huis aan de rand van de wijk De Reeshof. Een en ander waarschijnlijk ter voorbereiding van de komst van het (eerste) kind.
Op woensdag 18 december 2002 is het (eerste) kind, een zoon van Heidy en Moumen geboren.
Zijn naam is Nouri.

Gelet op de planning en de voorspellingen, werd hij tussen 26 december en 3 januari 2002 verwacht. Maar……. het ventje kon en wilde zo lang niet wachten en kondigde zich al in de nacht van dinsdag 17 december op woensdag 18 december aan.
De tijd om alles tot in de laatste puntjes voor te bereiden en naar het “bevallings-hotel” te gaan had hij of gunde hij zich zelf en zijn ouders niet. Geen poespas, hij wilde gewoon thuis ter wereld gebracht worden en zorgde er voor dat hij nog vóór 08.00 uur het levenslicht zag. Een gezonde rondbollige baby van 7,5 pond en zo’n 52 cm groot.
Lees hier verder over en bekijk een aantal foto’s van hem.

Klik hier voor een foto-album van de vakantie 2007

Wilt u reageren?