De Groengroep van BUT

Het is dinsdag 31 oktober 2023. Vandaag is de Groengroep van BUT actief. Voor het eerst na 22 maanden is mijn “Nieuwe knie” zover dat ik weer voorzichtig, en na enkele omzettingen van maandag naar dinsdag, aan de werkzaamheden van de Groengroep kan deelnemen.

Door omstandigheden kan ik niet eerder aanwezig zijn dan 09.45 uur. De “mannen” (Alfonso, Gunther, Paul en Jeroen) zijn dan al zo’n uur bezig en toevallig juist met de koffiepauze begonnen. De kantine is op dinsdag niet beschikbaar, vandaar dat in het baanhuisje alle ingrediënten zijn aangeschaft om koffie te maken. Ik begin dus met een beker koffie, aangereikt door Afonso en intussen stel ik vast dat bijna de hele baan al schoon geblazen en geharkt is.

Na de koffiepauze blijkt dat Jeroen en Paul de laatste hoopjes bladeren nog gaan opruimen en ik ga Gunther helpen met het aanbrengen van enkele kruiwagens fijne grint op een aantal kale plekken op de baan.

Na afloop kan geconstateerd worden dat de hele baan er weer fantastische uit ziet. Er kan weer gespeeld worden.

Voor vertrek wordt nog vastgesteld dat een volgende keer het plafond van het baanhuisje nog een verfje moet krijgen en overwogen wordt een erg scheve boom te elimineren, voordat hij zelf spontaan gaat liggen.

Zo, mijn eerste werkdag bij de Groengroep zit er op. Op naar de volgende.