Het was enige tijd spannend……..zou het kunnen doorgaan nadat corona-versoepelingen werden terug gedraaid?
Toen twijfel, wel of niet meedoen. Overleg met Marja en nog eens overleg.
Ja, toch maar inschrijven – via On-tip. Marja en ik waren het 20ste team dat had ingeschreven. Later bleken er nog 10 teams meer hebben ingeschreven, waaronder 17 leden van BUT.

De Groengroep had de baan extra goed geprepareerd: onkruid bestreden, keurig geharkt en schoon geblazen en alle uitlijnen vernieuwd.
De vrijdagavond 16 juli naderde en de nervositeit nam langzaam toe.
Kort voor het begin, samen met Nel nog de (nieuwe) telramen geplaatst en het tourmooi kon beginnen.
Mooi om te zien, die drukte op de baan. Zo’n 60 spelers.

De eerste partij loten wij tegen een team van OSB, we verliezen de toss, maar de score gaat eerst gelijk op, totdat wij een goede werpronde spelen met een score van 5 punten. Daarna weer geleidelijk verder met als eindstand 13-5.

Tijdens de pauze tussen eerste en tweede wedstrijd bezeerde een deelneemster haar beide knieën door een val op het slecht onderhouden pad. Een extra aanleiding om de gemeente hier nog eens op te wijzen.

Voor de tweede wedstrijd hoorden we dat Wilma en Paul onze tegenstander zou zijn. Opnieuw verloren we de toss, maar speelden toch op – voor ons – bekend terrein. Het verloop van de stand verliep geleidelijk, puntje na puntje werd er door beide teams gescoord, tot wij een goede werpronde konden neer zetten. Daarna ging het snel en wonnen wij met 13-7.

Hoe verder je komt, hoe sterker de tegenstander. Dat bleek toen we hoorden dat onze volgende tegenstanders Peter Balkenende en Michael Voorn (vroegere eind-winnaars) zouden zijn. Gelukkig wonnen wij de toss en speelden op de zelfde baan als daarvoor. Tot onze verrassing waren de eerste punten voor ons, echter niet lang, na de tweede werpronde stonden we weer achter. Toen er minder banen bezet waren, gingen zij “dwars” op de baan spelen, met uitwerpen van 9,95 en 9,99 meter. Dus in hun voordeel met schoten over lange afstanden. Maar ook zij verslikten zich enkele malen daar in. Zij liepen uit naar een voorsprong van 10-11. In de volgende – laatste – werpronde scoorden wij 3 punten, dus ook de derde partij winst.

Toch verrassend, uiteindelijk een derde plaats, in dit veld met sterke teams.

Het was weer een prettige ervaring.

Harry

Marja,
bedankt. We zijn toch best een goed team, hetgeen ook het Rijksfotomuseum heeft opgemerkt..

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Derde-prijs-in-museum.jpg